no-img
دبیران فایل

سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir دبیران فایل


دبیران فایل
اطلاعیه های سایت دبیران فایل

ادامه مطلب

سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir
zip
بهمن ۶, ۱۳۹۹
۰ تومان

سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir


سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir

آموزش سامانه سیدا و ثبت نمرات ابتدایی و متوسطه + پاسخ به سوالات متداول سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir

 

اطلاعیه درباره مشکلات مربوط به صدور و چاپ کارنامه در سامانه سیدا سایت ثبت نمرات دانش آموزی سیدا – sida.medu.ir

قابل توجه همکاران محترم
با سلام
در مورد سیدا خدمت همکاران محترم عرض کنم که ،فعلا فوکوس و تمرکز شما روی تعریف کاربری، درست بودن تعداد  کلاسهای مدارس و دانش آموزان هر کلاس و ثبت نمره باشه، هفته آینده مشکلات مربوط به صدور و چاپ کارنامه در دستور کار می باشد.
تمامی موارد مربوط به کارنامه با شرکت صحبت شده است ولی چون فردا احتمال زیاد برای اعمال تغییرات و بروز آوریهایی از ساعت ۱۴ سامانه قطع خواهد شد و درگیر این موضوع هستیم موارد مربوط به کارنامه برای یکشنبه برطرف خواهد شد .

مراحل وارد کردن نمرات در سامانه سیدا

۱.ورود به سامانه

۲. عملیات ضمن سال

۳.لیست کلاس و ورود نتایج

۴.ورود نتایج از طریق کلاس

۵.انتخاب پایه

۶.انتخاب درس

۷.انتخاب نوبت تحصیلی

۸.کلیک روی نمره مستمر و سپس پایانی( کادر آبی)

۹.ورود نمرات

۱۰. ثبت نمرات

توجه :

برخی از عملیات ها و بخش های سامانه در گوشی موبایل با مشکل مواجه می شود لذا سعی کنید با رایانه وارد سایت شوید . ضمنا به روزبودن مرورگر نیز نقش مهمی در کارایی بالای سامانه خواهد داشت . مرورگرهای توصیه شده کروم و فایر فاکس است .

فراموشی و بازیابی رمز عبور در سامانه دانش اموزی سیدا

به دلایل امنیتی امکان بازیابی مستقیم رمز عبور در سامانه فعلا قرار نگرفته است . در صورتی که رمز عبور خود را نمی دانید یا آن را گم کرده اید باید به مدیر بالادستی خود مراجعه کنید. لذا در سطح مدرسه معلمان باید به مدیر مدرسه مراجعه نمایند .

 

آموزش ثبت تصویر برای دانش آموزان در سامانه سیدا

برای ثبت عکس برای دانش اموزان در سامانه  sida مراحل زیر را دنبال کنید.

سوالات متداول

آدرس  سایت سیدا دانش آموزی چیست؟ 

کاربران برای ورود به سامانه سیدا دانش آموزی باید به نشانی اینترنتی sida.medu.ir مراجعه نمایند.

برای ورود به سامانه سیدا دانش آموزی به چه اطلاعاتی نیاز است؟ 

ورود به سامانه سیدا دانش آموزی با استفاده از نام کاربری و رمز عبور امکان پذیر است.

بازیابی رمز عبور سامانه سیدا دانش آموزی چگونه است؟ 

فقط توسط کاربری که تعریف شده است قابل صدور مجدد می باشد.

 

آدرس سیدا دانش آموزی چیست؟

برای ورود به سامانه سیدا دانش آموزی باید به نشانی اینترنتی sida.medu.ir مراجعه کنید

نحوه ورود به سایت سیدا دانش آموزی به چه اطلاعاتی نیاز است؟

ورود به سایت سیدا دانش آموزی با استفاده از نام کاربری و رمز عبور امکان پذیر است.

اگر رمزسیدا فراموش کردیم؟ چطوری بازیابی کنیم؟

باید توسط کاربری که تعریف شده است قابل صدور مجدد می باشد.

سامانه سیدا چیست؟

سامانه یکپارچه دانش آموزی سیدا که با نام مخفف سیدا رونمایی شد، یک سامانه جدیدی است که آموزش و پرورش به طور ناگهانی و بدون اعلام قبلی رونمایی کرد. این سامانه این روزها با نام سامانه ثبت نمرات دانش آموزان نیز یاد می‌شود. چرا که اولین ماموریت معلمان در این سامانه ثبت نمرات دانش آموزان معرفی شده است. هنوز امکانات اصلی این سامانه به صورت رسمی معرفی نشده است. اما آنچه مسلم است؛ این سامانه هم مانند شبکه اجتماعی دانش آموزان یا همان اپلیکیشن شاد قابل بروزرسانی و توسعه است.

 

چرا سامانه سیدا و نه سامانه همگام!

این مقایسه رایج را معلمان بهتر درک می‌کنند. چرا که سال‌هاست سامانه همگام راه‌اندازی شده است و اتفاقا یکی از امکانات اصلی سامانه همگام ثبت نمرات هفتگی، ماهانه و سالانه دانش آموزان بود. این روز‌ها معلمان قطعا این بحث‌ها را خواهند کرد که چه لزومی داشت، یک سامانه دیگری هم به کلکسیون سامانه‌های آموزش و پرورش اضافه شود؟ مگر سامانه همگام جوابگوی دانش آموزان و معلمان نشد؟ چه دلیلی داشت برای ثبت نمرات دانش آموزان سامانه جدیدی راه‌اندازی و توسعه داده شود؟

این داستان به احتمال زیاد برمی‌گردد به دورانی که اپلیکیشن شاد دانش آموزان معرفی شد و تجربه‌های بدی که از آن ایجاد شد. بیایید برگردیم به سال قبل و آنچه را که اتفاق افتاد مرور کنیم.

 

تجربه تلخ اپلیکیشن شاد در ابتدای راه‌اندازی آن

در اوایل اسفند ماه که ویروس کویئد ۱۹ در کشور ما شناسایی شد و به صورت رسمی خبر وجود بیماری مرگباری به نام کرونا اطلاع رسانی شد. تمامی مدارس به مرور به تعطیلی کشید. آموزش در مدارس متوقف شد. اما آموزش و پرورش به زودی مدرسه تلویزیونی را راه اندازی کرد، تا دانش آموزان از آموزش سراسری عقب نمانند و طبق برنامه و بودجه بندی آموزش و پرورش مطالب درسی را یاد بگیرند.

اما مدرسه تلویزیونی کافی نبود. از یک طرف آموزش و پرورش چند صد هزار معلم متخصص داشت و دارد که از طریق پیام‌رسان‌های خارجی مشغول تدریس و تولید محتوای آموزشی بودند. بنابراین آموزش و پرورش تصمیم گرفت با طراحی، توسعه و معرفی وبسایت شاد آموزش و پرورش (شبکه شاد دانش آموزی) جای پیام رسان های خارجی را بگیرد و جلوی آسیب‌های اجتماعی و پیش‌بینی نشده را بگیرد.

 

در گام نخست که شاد معرفی شد، هیچ امکانات خاصی نداشت. یک پیام رسان داخلی بود که کیفیت خیلی پایینی داشت و دانش آموزان و معلمان مشکلات زیادی را تجربه می‌کردند:

  • اپلیکیشن شاد نصب نمی‌شد
  • پیامک‌ها ارسال نمی‌شد
  • فایل‌ها و محتواهای آموزشی بارگزاری نمی‌شد
  • احراز هویت انجام نمی‌شد
  • خطاهای ۴۰۴ – ۴۰۹ و … وجود داشت
  • سرور جوابگوی بازدیدها نبود
  • نسخه تحت وب اپلیکیشن شاد رو نمایی نشده بود
  • کاربران آیفون به شاد دسترسی نداشتند
  • امکان حضور و غیاب نبود

هرچقدر از مشکلات اپلیکیشن شاد بنویسیم، لیست طولانی خواهد بود. البته همه این‌ها یک طرف قضیه بودند. طرف دیگر قضیه، مشکلاتی بودند که دانش آموزان و والدین با آن دست و پنجه نرم می‌کردند. خیلی از معلمان و دانش آموزان امکاناتی چون تبلت، موبایل و .. نداشتند و به دلیل گرانی‌ها امکان خرید نداشتند و به همین دلیل است که می‌گوییم، تجربه تلخ شاد. البته دانش آموزان مناطق محروم از اینترنت هم روی دیگر سکه است که دیگه ادامه نمی‎دیم.

 

سامانه سیدا جای خالی شاد را پُر می‌کند

اپلیکیشن شاد یک نقص دیگری که داشت، عدم امکان ثبت نمرات دانش آموزی بود. شاید سامانه ثبت نمرات دانش آموزی به جهت پوشش این نقص در اپلیکیشن شاد طراحی و توسعه داده شده است. البته فکر خوبی است که بخشی از اشتباهات گذشته تکرار نشود و همه امور حساس مربوط به ثبت نمره در سامانه جدیدی مدیریت شود. اما چه لزومی داشت ما سامانه همگام را تعطیل کنیم و بیاییم از یک سامانه جدید و تست نشده به نام سامانه سیدا کار ثبت نمرات دانش آموزان را انجام دهیم. این برای خیلی از معلمان و اولیا جای سوال است که چه لزومی داشت سامانه یکپارجه دانش آموزی طراحی و معرفی شود.

جواب این سوال را وزیر محترم آموزش و پرورش و متخصصان فناوری اطلاعات آموزش و پرورش می‌دانند. خبرنگاران باید این سوال را مطرح کنند که سامانه سیدا چیست؟ و برای چه هدفی راه اندازی شده است؟ دلایل زیر شاید دلیل اصلی این تصمیم آموزش و پرورش برای توسعه سامانه سیدا باشد:

  • نسخه و زبان برنامه نویسی سامانه همگام قدیمی بوده
  • توسعه و بروزرسانی سامانه همگام نیاز به هزینه زیادی داشته
  • سرورهای سامانه همگام جوابگوی تعداد کاربران نبوده
  • نوآوری جدیدی هست که امکان اجرای آن در سامانه همگام وجود نداشته

آنچه از سامانه ثبت نمرات دانش آموزی استدال می‌شود

با توجه به این که چنین سامانه‌ای آن هم به صورت ناگهانی و بدون برنامه‌ریزی قبلی و در زمان شروع نوبت دوم مطرح می‌شود. احتمالا بیشتر جنبه مدیریت داده‌ها و اطلاعات مدارس سراسر کشور باشد. تا آموزش و پرورش به واسطه اطلاعات مهمی که بدست می‌آورد در گام‌های بعدی تصمیمات درستی بگیرد و بتواند با هوشمندی و بر پایه داده‌های درست و دقیق وضعیت معلمان و دانش آموزان را رصد کند و برنامه ریزی دقیق‌تری داشته باشد.

 

همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم؛ آدرس ورود به سامانه ثبت نمرات دانش آموزی (سیدا) sida.medu.ir تعریف شده است. بنابراین معلمان، مدیران و در آینده دانش‌آموزان و والدین می‌توانند با وارد کردن آدرس sida.medu.ir در مرورگر به این سامانه وارد شوند.



موضوعات :
برچسب‌ها :

مطالب مرتبط


دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

error: قادر به کپی نمی باشید!!